A medence jót tesz a testi és lelki fejlődésnek

Vannak olyan gyerekjátékok és eszközök, amelyekről talán nem is feltételeznénk, hogy segítik a gyermekünk fejlődését.
A medence jót tesz a testi és lelki fejlődésnek

A gyerek medence is sok készséget és képességet fejleszt. Mutatunk is ezek közül néhányat!

A motoros készségek fejlesztése

A gyerekek nem csak pancsolnak a gyerek medencében, hanem sokféle játékot játszanak ott. Képzeletük nagyon színes és magasan szárnyal még ekkor is. A gyerek medence vizében töltött idő alatt a gyerekek spriccelik egymást, öntik a vizet egyik üvegből a másikba, labdákkal játszanak, amely játékok fokozott finommotoros készségekhez, illetve jobb szem - és kéz koordinációhoz vezetnek.

A matematikai készségek is fejlődnek

A gyerekek a vízben játszva alapvető matematikai készségeket is elsajátítanak, hiszen ilyenkor is ismerkedhetnek az olyan kifejezésekkel, hogy teli, félig, üres, több, kevesebb és hasonló szavak. A gyerekek a különféle térfogat fogalmát is megismerhetik, tárgyakat számolhatnak meg, játékokat rendezgethetnek, egyszóval minden olyan játék terítékre kerülhet, amelyek elősegítik a számtani és a mértani készségek elsajátítását.

Érzelmi fejlődés

A gyerekek is lehetnek stresszesek. A kisebb gyerekeket nagyon megnyugtatják az ismétlődő cselekedetek, ezért is van szükségük napi rutinra. A vízben való játék során is megtapasztalhatnak újabb és újabb típusú játékokat, amelyek sorozatosan ismétlődhetnek. Ez megnyugtatja őket. A stresszoldó tevékenységek jót tesznek a mentális fejlődésüknek, ami kihat a testi egészségükre is.

A nyelvi készség is fejlődnek

A gyerekek imádnak kérdezni. Újra és újra feltehetik ugyanazokat a kérdéseket is. Márpedig a vízben töltött idő sokféle kérdést vethet fel, ami viszont elindítja a beszélgetés fonalát a szülő és a gyermek között. Ezzel pedig fejlődik a gyermek szókincse, kommunikációja és a nyelvi készségei is.

Kapcsolódó cikkek

Átfogó útmutató a tökéletes komód kiválasztásához

Átfogó útmutató a tökéletes komód kiválasztásához

Segítünk beszerezni az egyik legpraktikusabb bútordarabot.

Az előnyök és hátrányok összehasonlítása a kandallók, tűzhelyek és más fűtőberendezések között

Az előnyök és hátrányok összehasonlítása a kandallók, tűzhelyek és más fűtőberendezések között

Az otthonunk fűtési rendszerének kiválasztása fontos döntés, amelyet a lehető legtöbb tényező figyelembe vételével kell meghozni.